Trygghetsringningen avvecklas

Den 30 juni 2919 avvecklas Linköpings trygghetsringning som idag drivs av SPF – Seniorerna på grund av att kommunen inte längre anser sig kunna lämna ekonomiskt stöd för verksamheten.
Det förvånar mig storligen då jag utgår ifrån att det enda kommunen behöver ställa upp med ett telefonabonnemang med telefonsvarare och ett litet rum i någon av sina lokaler. 
Jag har talat med några kommuners trygghetsringningar och fått klart för mig att det mycket riktigt, rent ekonomiskt, handlar om småsummor för en, för kommuninvånarnas så viktig och kanske till och med ibland livsavgörande, verksamhet för äldre samt människor med olika funktionshinder .

Googla gärna på ”trygghetsringning” och ni kommer att upptäcka hur många kommuner som ser till att en sådan tjänst kan bedrivas med mycket små bidrag till de volontärer som driver verksamheten och som av kommunerna anses vara av väsentligt värde för kommuninvånarna. och ibland livsavgörande, verksamhet för äldre och människor med olika funktionshinder .

Själv har jag, som många äldre, inget nätverk som hör av sig till mig varför, om jag skulle få en massiv stroke eller liknande, kanske inte har förmåga att själv larma om hjälp. Vilka konsekvenser det skulle få behöver jag inte förolämpa er intelligens med att förklara.

Jag har protesterat mot detta via kommunens ”Linköpingsförslaget” och ber er alla som läser detta och alla era vänner att rösta för förslaget här!

Med stor förhoppning om att många som läser detta kommer att rösta för att verksamheten skall få fortsätta vill jag tacka på förhand.

Med vänlig hälsning
Anders Hidman

En reaktion till “Trygghetsringningen avvecklas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.