Bedrövlig färdtjänst i Linköping

Detta inlägg är länkat från P4 Östergötland:
https://www.facebook.com/srostergotland/posts/10152810970943597/

Färdtjänsten i Linköping tillhör en minoritet av Sveriges kommuner som medvetet diskriminerar vissa grupper av personer med speciella funktionsnedsättningar och som måste använda elmopeder för klara livet självständigt. Jämför Motala kommun som har tagit ett nytt beslut och tillåter numera elmopeder i färdtjänstens bussar. Färdtjänsten i Linköping hänvisar till vanlig rullstol. Kan man inte köra en sådan själv med en hand utan bara kan köra runt i en cirkel blir livet svårt. Vad som händer med mitt liv vid framkomsten anser inte Linköpings färdtjänst vara deras problem. eller skyldighet. Jag kan inte besöka US utan min elmoped eller affärer som ligger ( tex IKEA) 
som ligger på ett avstånd där hemfärden är osäker.

Förvaltningsrätten i Uppsala har fattat beslutet att färdtjänsten i Östhammars kommun numera är skyldig att transportera elmopeder i färdtjänsten om man behöver den vid framkomsten. Detta efter att en kvinna inte kunde vara med på sin sons bröllop.
Lagen tvingar inte kommuner att vägra att ta med elmopeder i färdtjänsten men färdtjänsten (i Linköping) kan trots nämnders beslutat tydligen självständigt göra som de själv tycker och vill.

Jag skall inte påstå att färdtjänsten skiter i många med funktionsnedsättning men det är så som många av oss upplever det.
Tom SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) anser att färdtjänsten i Linköping har fattat ett felaktigt och obegriplig beslut.

MVH
Mats Åkerblom

2 reaktioner till “Bedrövlig färdtjänst i Linköping

    1. Då behöver du inte känna dig ensam,vi är många. Kommer man in där så är risken att man svälter ihjäl med alla indragningar. Läste t.o.m att ett ”servishus” serverat blodpudding på midsommarafton. (dock ej Linköping)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.